Selasig Asigurari RCA Ieftin Asigurari Locuinta Asigurari Auto
BISTRITA - CLUJ - GHERLA - MOISEI - SANGEORZ BAI

ASIGURARI VIATA


Asigurarea este definita ca fiind operatia financiara ce decurge dintr-un contract de asigurare sau dintr-o obligatie prevazuta de lege, prin care asiguratorul se obliga ca in schimbul unei sume primite periodic sa despagubeasca pe asigurat pentru pierderile pe care acesta le-ar putea suferi in urma unor intamplari independente de vointa lui.

Aparitia ideii de asigurare

Putem spune, intr-un fel, ca asigurarea a aparut odata cu aparitia societatii umane. Avem cunostinta de doua tipuri de economii care au caracterizat societatea de-a lungul timpului: economiile de schimb (realizate cu elemente corespunzatoare: piete de schimb, bani, instrumente financiare diverse) si economiile naturale, in lipsa acestor elemente, acestea datand din timpuri mult mai vechi decat primele.

Intr-o astfel de economie naturala, putem privi conceptul de asigurare ca pe o forma de ajutorare intre indivizii din societate. De exemplu, daca o casa sufera un incendiu devastator, membrii comunitatii respective vor ajuta impreuna la reconstruirea casei; altfel, nu vor primi nici ei ajutor in viitor. Acest tip de asigurare a suprevietuit pana in zilele noastre in regiunile in care economiile de schimb moderne nu au patruns decat superficial (de exemplu in unele tari de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice).


ASIGURARI VIATA

Asigurarile de viata se refera la asigurarile care au ca obiect viata omului in mod direct, iar aceste asigurari sunt de tip VIATA, DECES, INVALIDITATE, PENSIE PRIVATA, STUDII, etc.,  in functie de firma asiguratoare si de pachetele oferite de acestea.

Cu privire la asigurarile de viata, acestea pot fi de doua feluri:

- cu capitalizare: in care firma asiguratoare, care ofera acest pachet, pe langa protectia oferita la momente critice de sanatate, punere in pericol a integritatii corporale (invaliditate) sau decesul persoanei asigurate, investeste o parte din valoarea politei de asigurare in diferite moduri in functie de decizia firmei asiguratoare aceste investitii putand fi realizate in valori care pot creste valoarea sumelor investite de client, un exemplu in acest sens putand fi BURSA INTERNATIONALA prin intermediul societatilor de brokeraj bursiere specializate in tranzactii la BURSA INTERNATIONALA. in cadrul acestei categorii de asigurari de viata se pune astfel problema unei investitii pe termen lung al unei parti din suma asigurata care poate creste proportional cu rentabilitatea investitiilor efectuate de societatea de brokeraj specializata in tranzactii bursiere. De asemenea a fost demonstrat in timp faptul ca orice investitie pe termen lung a fost profitabila si sigura intrucat din experienta existenta la nivel mondial in acest sens au fost depasite de fiecare data inclusiv perioadele de criza econimica mondiala;

- fara capitalizare: in care firma asiguratoare, care ofera acest pachet, ofera protectie doar in situatii critice medicale, in situatii de punere in pericol a intergritatii corporale (invaliditate) sau decesul persoanelor.

Tipuri de asigurari de viata:

Asigurari de viata clasice
Asigurari de viata cu acumulare de capital pentru copii
Asigurari de viata cu componenta de investitie
Asigurari de viata cu plan de economisire
Asigurari de accidente persoane
Asigurari de sanatate.

Asigurari de viata clasice.
Este cea mai simpla si ieftina forma de asigurare de viata, beneficiarul primeste suma asigurata in caz de deces a asiguratului.

Cum functioneaza?
In cazul acestei asigurari beneficiarul desemnat in polita primeste suma asigurata in caz de deces sau invaliditate totala a asiguratului. De aceea asigurarea simpla de deces este de cele mai multe ori obligatorie in cazul acordarii unui credit, prevenind riscul de incapacitate de plata. Perioada de asigurare este de regula minim un an, fiind egala cu perioada de rambursare a creditului. Exista posibilitatea ca suma asigurata sa se reduca anual in functie de cat s-a rambursat. Varsta maxima de iesire din aceasta asigurare de viata difera de la o socitate la alta fiind in jur de 60-70 de ani.

Aceasta forma de asigurare de viata este cea mai ieftina, prima de asigurare depinde de suma asigurata, varsta, starea de sanatate si categoria profesionala a asiguratului.
Elemente ce pot fi atasate:

La dorinta dumneavoastra pot fi atasate la asigurarea clasica de viata una sau mai multe din urmatoarele clauze :
- deces din accident, prin care beneficiarul primeste dublu sumei asigurate
- invaliditate permanenta din accident
- incapacitate de munca, caz in care restul ratelor pana la expirarea contractului sunt suportate de societatea de asigurare
- cheltuieli de spitalizare si interventii chirurgicale in caz de accident.
Exista posibilitatea ca suma asigurata sa fie indexata anual in functie de rata inflatiei, astfel capitalul nu se va devaloriza.

Asigurari de viata cu acumulare de capital pentru copii.
Iti protejeaza familia in caz de deces si ofera resursele financiare necesare copiilor pe parcursul desfasurarii studiilor sau in cazul casatoriei.

Un obiectiv major in viata oricarui parinte este sa-i asigure copilului sau o viata mai buna, posibilitatea de a urma o scoala de prestigiu, de a avea o baza finaciara in momentul intemeierii unei familii. Toate aceastea sunt posibile prin incheierea unei asigurari tip plan financiar de economisire pentru copii.

Cum functioneaza?
Aceasta asigurare este foarte flexibila, la semnarea contractului dumneavoastra hotarati suma asigurata, modul de plata a ratelor si cel mai important forma de acordare a indemnizatiei, existand trei posibilitati:
- renta pe perioada studiilor
- dota pentru casatorie
- renta pentru studii si dota pentru casatorie.

Important este ca toate aceste elemente pot fi modificate oricand pe parcursul contractului.
Chiar daca parintele decedeaza pe parcursul derularii contractului societatea de asigurare se obliga la plata primelor ramase pana la expirarea contractului, astfel aveti garantia investitiei.

Conditii.
In general perioada minima de asigurare este de 5 ani, asiguratul nu poate avea la momentul semnarii contractului peste 65 de ani iar beneficiarul peste 13 ani. Chiar daca beneficiarul nu se casatoreste acesta primeste la varsta stabilita de parinte sau la expirarea contractului dota cuvenita.

Se pot face retrageri sub forma de rascumparari partiale, in cazul in care aveti nevoie de resurse financiare urgente, sau puteti mari capitalul acumulat prin depozite suplimentare.

Asigurari de viata cu componenta de investitie
Ofera protectie familiei dar si castiguri considerabile. Prin alegerea impreuna cu un consultant de al nostru, a unui program de investitii veti deveni investitor pe piata internationala, avand totodata siguranta unei asigurari de viata.

Cum functioneaza?
Asigurarile de viata tip unit-linked au doua componente, una de protectie, ce garanteaza ca in caz de deces familia va primi minim suma asigurata, si o componenta de investitie prin care asiguratul are posibilitatea de a obtine castiguri suplimentare. Astfel din fiecare prima platita o parte este destinata acoperirii asigurarii de viata, iar cealalta este investita pe piata de capital, proportia fiind stabilita de asigurat. Programele de investitie sunt flexibile, in functie de apetitul pentru risc puteti investi in actiuni, obligatiuni, titluri de stat, depozite la banci de pe piata nationala sau internationala. Modul de alocare a primelor in functie de programul ales poate fi modificat oricand, asiguratul alegand cat doreste sa investeasca in fiecare program. in plus exista posibilitatea ca asiguratul sa plateasca prime suplimentare destinate integral investitiei si astfel sa optina castiguri mai mari. Daca la finalul contractului asiguratul este in viata, acesta va primi valoarea investitiei sale integral sau sub forma de rente.

Conditii:
Datorita faptului ca aceste asigurari presupun investitii pe piata de capital e recomandabil ca durata contractului sa fie de peste 5 ani. Varsta maxima pe care o poate avea asiguratul la semnarea contractului difera de la societate la alta, fiind in general 65 de ani.

Alte elemente ce pot fi atasate:
La dorinta dumneavoastra pot fi atasate una sau mai multe din urmatoarele clauze:
- deces din accident, prin care beneficiarul primeste dublu sumei asigurate
- invaliditate permanenta din accident
- cheltuieli de spitalizare si interventii chirurgicale in caz de accident

Exista posibilitatea ca suma asigurata sa fie indexata anual in functie de rata inflatiei, astfel capitalul nu se va devaloriza.

Asigurari de viata cu plan de economisire.
O alternativa la pensiile private, aceasta asigurare de viata iti permite sa primesti la scadenta suma asigurata plus un beneficiu, intr-o singura transa sau sub forma unor rente.

Cum functioneaza?
Acest tip de produs are dublu rol, de a te proteja in caz de deces pe perioada contractului si de a-ti asigura mentinerea nivelului de trai la expirarea acestuia. Astfel in caz de deces se primeste suma asigurata si in unele cazuri anumite beneficii suplimentare, iar in cazul in care asiguratul este in viata la expirarea contractului, acesta primeste suma asigurata plus participarea la profit. Aceasta suma poate fi primita la finalul contractului sub urmatoarele forme:
- integral
- un numar fix de rente
- rente viagere, beneficiarul primeste in mod regulat renta pana la sfarsitul vietii.Modul de incasare a baniilor, frecvanta primelor si a rentelor pot fi modificate oricand pe parcursul contractului.

Conditii:
Durata minima a contractului si varsta maxima care o poate avea asiguratul la incheierea politei, difera de la o societatea la alta, fiind in general 5 respectiv 65 de ani. Se ofera posibilitatea unei perioade de gratie daca asiguratul nu are posibilitatea finciara de a plati o rata. Avantaje fata de o pensie privataFata de o simpla pensie privata, asigurarea de viata cu componenta de economisire iti permit sa stabilesti tu "varsta pensionarii", adica momentul de la care doresti sa primesti rentele. in plus poti retrage oricand banii depusi daca ai nevoie de un venit urgent.

Alte elemente care pot fi asate:
La dorinta dumneavoasta pot fi atasate una sau mai multe din urmatoarele clauze:
- deces din accident, prin care beneficiarul primeste dublu sumei asigurate
- invaliditate permanenta din accident
- incapacitate de munca, caz in care restul ratelor pana la expirarea contractului sunt suportate de societatea de asigurare
- cheltuieli de spitalizare si interventii chirurgicale in caz de accident.

Exista posibilitatea ca suma asigurata sa fie indexata anual in functie de rata inflatiei, astfel capitalul nu se va devaloriza.

Asigurari de accidente persoane
Daca desfasurati activitati cu risc crescut de accident este recomandabil sa incheiati acest tip de asigurare, fiind acoperite riscurile de deces, invaliditate si incapacitate de munca.

Nu este cazul sa te ingrijorezi pentru cheltuielile suportate in urma unui accident daca ai incheiat o Asigurare de accidente a persoanelor!

Accidentele pot avea loc oricand, oriunde. Oricare dintre noi poate deveni victima unui accident, indiferent de natura acestuia. De aceea, companiile de asigurari iti ofera prin polita de Asigurare de accidente a persoanelor, protectia impotriva urmarilor unor astfel de evenimente.

Acoperire
Acest produs este destinat atat persoanelor fizice ce vor sa-se asigure in fata unui posibil accident, cat si persoanelor juridice in numele angajatiilor acestora, pentru care raspund in timpul programului de munca. in plus aria de acoperire poate fi extinsa nu doar la Romania, ci si in strainatate, astfel indiferent daca dumneavoastra sau angajatii dumneavoastra ati fost delegati in alte tari sunteti protejati.

Ce riscuri se acopera?
Asigurarea este valabila indiferent daca accidentul are loc in timpul programului de munca sau in desfasurarea altei activitati normale ce nu are caracter profesional, cum ar fi cele legate de activitati sportive, functionarea masiniilor,explozii, insolatii etc.

Protejeaza-i si pe cei de langa tine
Nu numai ca te protejezi pe tine, dar ii protejezi in acest fel si pe cei apropiati, care in cazul unui astfel de accident de cele mai multe ori suporta alaturi de tine prejudiciile financiare care apar, in special atunci cand este vorba de spitalizare, tratament sau interventii chirurgicale.

Asigurari de sanatate
Acopera cheltuielile de spitalizare, diagnosticare, interventie chirurgicala si chiar efectele unei invaliditatii, provocate de o boala sau un accident.

Cine se poate asigura?
Polita se poate incheia atat pentru persoane fizice, in numele intreagii familii sau pentru fiecare membru in parte, cat si juridice pentru angajatii acesteia.

Ce despagubiri se ofera?
Riscurile acoperite difera de la o societate la alta cel mai adesea fiind despagubite urmatoarele:
- procedurile de diagnosticare
- cheltuielile de spitalizare, interventia chirurgicala, proteze/orteze, iar la sfarsitul tratamentului spitalicesc cheltuielile de convalescenta si recuperare.
- accident urmat de o invaliditate totala sau partiala
- deces in urma unei imbolnaviri - familia asiguratului primeste suma asigurata.
- deces din accident, inclusiv accident de circulatie
- optional sunt acoperite toate investigatiile facute pe timpul sarcinii

Alte date
Perioada de asigurare este de regula un an, cu posibilitatea de reinoire.Prima de asigurare variaza in functie de de varsta si ocupatia asiguratului. Varsta minima de intrare in asigurare este in general 1 an, iar cea maxima de iesire 75 de ani.